Harvest weekend

Sista helgen i september är traditionsenligt vigd åt byns skördefest som varje år bjuder på god mat, puddingar (läs engelska efterrätter) i mängder och trevligt sällskap. Många av byborna deltar i både gudstjänsten och den efterföljande middagen och det är ett sätt att ses och umgås - kanske också med de som man vanligtvis inte brukar träffa på i vardagen. I år hade vi dessutom tur med lotteriet och lyckades kamma hem två vinster - båda i form av choklad som är populärt hos vissa och speciellt hos mig som är en riktigt chokladfantast. En lyckad kväll som avslutades på bästa sätt med Downton på TV:n.
 
Annars har det varit jobb för hela slanten under lördagen med hundpromenader i solskenet (snälla sommarvärmen, stanna kvar ett tag till!), en ridtur med Copper kring fälten, ett besök av hovslagaren, mockning och stallpyssel. Barnen motionerade Nancy precis innan insläppet och det gick bättre än på länge när en viss liten herre både travade och galopperade längre sträckor och tyckte att det var riktigt roligt - så stolt man blir när han faktiskt vågade att galoppera och insåg att det inte alls var farligt. Snart kanske det blir dags för att börja att träna på att hoppa också? Då vet jag i varje fall en ponny som kommer att bli riktigt glad över detta - för Nancy trivs verkligen som bäst när hon får jobba och vara med om mer fartfyllda övningar.
 
Vackraste morgonvyn kan ses från hästryggen
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow