Nyårslista för 2011

Tänkte precis som många andra bloggare fylla i den här listan för 2011. Kopiera den gärna! :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag gjorde en hel del nya saker i år som jag aldrig tidigare har gjort, bland annat att ha tagit körkort, slutat skolan och tagit studenten, sökt in till högskola/universitet, flyttat utomlands för att jobba som au pair (att det sedan inte blev så lyckat pga. av familjen inte alls var som förväntat är en annan sak, men jag vågade att ta steget och prova i allafall). I

I hästväg så gjorde jag min tävlingsdebut på ovalbanan (med helt okej resultat, en 2:a plats i Firmakeppni), red en islandshästhingst för första gången samt hjälpte till att vidareutbilda unghästar. Kort sagt - ett år med ganska många förändringar, både positiva och negativa...


10/6 - Dagen då jag tog studenten!

Har du några nyårslöften? 
Tills nästa år har jag en del olika löften, både personliga och sådana som är mer inriktade på blogg/foto. Personligen så ska jag bli bättre på att ta för mig och att säga nej (är alldeles för snäll ibland) och att ta tag i saker och ting direkt = ett måste i och med att jag ska börja med att plugga på distans.

I blogg och fotoväg så har jag bestämt mig för att blogga mer aktivt, bli ännu bättre på att kommentera andras bloggar, använda kameran mer och att framförallt - ta med den oftare för att ta fler vardagsbilder. Alltid roligt att fånga alla fina minnen på bild och att minnas allt roligt som man har gjort under året.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, det blev ingen...

Vilka länder besökte du? 
Jag besökte Danmark, Tyskland och Spanien. Resan till Spanien var helt klart den bästa, sol och bad varje dag. En riktigt härlig semester!


Mallorca 2011 - Platja de Muro

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kanske suttit vid datorn? Ska försöka att bli mer effektiv nästa år och göra det jag ska vid datorn direkt istället för att surfa runt för mycket... Lättare sagt än gjort! :)

Bästa minnet från 2011?
Det måste nog vara den 7 juni, dagen då jag fick mitt körkort i handen (eller rättare sagt körkortsbevis). Efter en intensiv vår med mycket teoriträning, körlektioner, övningskörning hemma, halkbana, riskettor osv. osv. så hade jag fixat körkortet och dessutom på första försöket. Det var verkligen en underbar känsla att ha klarat det, att kunna köra vart man vill/när man vill = frihet för mig. Så det är oslagbart det bästa minnet, allt slit, all tid, energi och kämpade gav resultat och lönade sig.

Bästa köpet?
Det bästa köpet måste nog ha varit min laptop, är riktigt nöjd med den! Bra kapacitet, snabb och smidig på alla sätt och vis. I och för sig köpte jag också en smartphone den 30 december (igår) men har inte hunnit använda den ännu så det köpet kan kanske inte riktigt räknas än så länge...

Vad spenderade du mest pengar på?  
Det som jag spenderade mest pengar på måste nog ha varit körkortet (även om familjen hjälpte till och betalade en del...). Annars har jag också lagt en hel del pengar på fototillbehör, såsom laptopen, objektiv osv.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Måste nog svara körkortet igen, samt mina vänner och djur (hästarna och min hund). Olika resor gjorde mig också riktigt glad, finns inget bättre än att vara ute på resande fot = då mår jag som bäst.


Sillen 25/4 - Efter vår 2:a plats i Firmakeppnin

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det var nog ungefär samma som tidigare år även om jag nog kände mig mer stressad i början av året, tufft att ha uppkörning och studenten under samma vecka. Mycket som ska hinnas med!

Favoritprogram på TV?
Även om jag inte tittar lika mycket på TV längre så följer jag desto fler serier via internet och några av alla mina favoriter är följande: Glee, Vampire Diaries, Desperate Housewives, Uggly Betty (även om det har slutat att sändas), Allt för Sverige, Morden i Midsommer, Poirot, Miss Marple, Dorothy L Sayers Mysteries osv. Listan kan göras lång!

Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?
Att ha beslutat mig för vad jag mer exakt vill göra i framtiden, svårt att komma på vad man vill jobba/plugga till när det finns så mycket att välja. Så mer beslutsamhet kanske är svaret?

Vad ser du mest framemot med år 2012? 
Jag ser framemot ett riktigt toppenår, både på ett personligt plan men också fotomässigt. Jag hoppas och tror att 2012 kommer att motsvara alla mina förväntningar och att det kommer att bli ett ännu bättre år än 2011!

En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow