Olympia Horse Show 2015

Veckan innan jul så är det dags för inget mindre än Olympia Horse Show - en hästshow ett stenkast från centrala London där eliten inom hästsporten är inbjudna och tävlar i allt från fyrspann, hoppning till dressyr. Det brukar ofta vara hög kvalitet på de tävlande och många av de mest välkända namnen kommer också dit, såsom Malin Baryard-Johnson, Whitaker klanen med John i spetsen, Charlotte Dujardin, Bertram Allen och Boyd Exell för att bara nämna några. I och med att det är en familjeshow som bjuds det också på underhållning med allt från shettisgalopp, agility, drottningens beridna kavalleri och i år så så var även Jean-François Pignon på plats och visade upp frihetsdressyr tillsammans med alla sina hästar.
 
Vi var där under torsdagens föreställning och hann med att se det mesta som vi ville - som alltid så är det en upplevelse att vara på plats och något som sätter guldkant på vardagen efter en intensiv höst. Borta är alla vardagsbekymmer och måsten och istället så kan man låta sig svepas med av en imponerande show. Olympia hör julen till och i med avslutningen med tomten och hans vänner så tror jag nog att alla åskådare kom i rätt stämning.
 
Jean-François Pignon som vi oväntat nog träffade på vid en monter och bytte några ord med - artig och trevlig på alla sätt
 
Och hans nummer är minst lika imponerande som första gången han besökte Olympia - 2012
 
Allas favorit
 
Mr Whitaker i egen hög person
 
Shettisrace
 
Det beridna kavalleriet bjöd på en patriotisk och imponerande föreställning
 
Fyrspann
 
Och avslutningsvis så kom tomten på besök till tonerna av "The First Noel"


Mathilda    •  

Fantastiskt fina bilder och bra blogg!


Svar: Tack så mycket för den fina kommentaren! Roligt att höra att du tycker om både bilderna och bloggen.
Matilda Andersson










Kom ihåg mig?
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow