A month

En månad har nu gått sedan återflytten till landet av artighet, imponerande konsumtion av te, ett avancerat kösystem (som följs av alla, förutom vissa turister...) och vacker arkitektur. Jag har nu åter fallit tillbaka i vanan att tacka chauffören efter bussturen, likaväl som att han/hon också tackar sina passagare och önskar de en trevlig dag eller liknade. Dessutom så används excuse me/sorry flitigt ute på stan och i övrigt, oavsett vem det var som egentligen skulle be om ursäkt från första början - huvudsaken här är att frasen används.
 
September har i allmänhet försvunnit i en väldig fart och dagarna har gått snabbt - de två första veckorna ägnades åt semester och de två övriga har ägnats åt Freshers' week och åt skolan. Med tanke på hur bra allt har börjat så har jag förhoppningar om att resterande tiden fram till terminsslutet vid jul kommer att gå lika väl. Det kommer helt klart att bli en hel del att plugga - uppsatser att skriva, kursböcker att läsa och tentor att göra, så det gäller att ge allt nu i 11 veckors tid och att sedan ha möjligheten att ha en välförtjänt ledighet mellan december till början av februari när nästa termin börjar.
 
Instagram har uppdaterats flitigt under den här första månaden, bjuder på ett par bilder därifrån:
 
Vy över gatan där vårt hotell låg i London
 
Guidad tur i Houses of Parliament - rekommenderas varmt
 
Lunchade på Garfunkel's - en av mina favoritresturanger
 
Turistade inne på Harrods
 
Spenderade en eftermiddag inne på Blackwell's och Waterstones och hittade min absoluta favoritbok, som är en bidragande orsak till att jag blev så förtjust i England i allmänhet och Oxford i synnerhet
 
The city of dreaming spires
 
The Queen's college
 
Bodde hemma hos familjen på gården och träffade på nytillskottet - Magic
 
Är hon inte underbart söt? Och visst är de äldre herrarna också fina....
 
Dessa vackra engelska hus
 
Morgonpromenix med ponny och vovvar
 
Utsikten över fälten
 
Promenix i Christ Church Meadows en varm lördagskväll
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow