Birthday weekend

Helgen gick i födelsedagarnas tecken, då vi först firade vi J under söndagen med en födelsedagslunch nere vid den lokala puben och åt en god Sunday Roast med glass och tårta som efterrrätt - så gott! Det är tur att puben bytte ägare och renovererades under slutet av förra året så att byborna äntligen har en pub att gå till, något som är väldigt karaktäristiskt för en by på den engelska landsbygden. Sedan så fyllde mamma år i måndags och av uppenbara anledningar så kunde jag inte vara med och fira henne på Laxbutiken, men hon kommer snart på besök och då får vi se till att fira henne ordentligt då istället - så grattis igen tills vi ses!
 
Annars så har jag haft hand om djuren och gården under helgen och gått på promenader med vovvarna, skött om stallet, pysslat om hästarna och speciellt lilla Magic som inte är helt kry för tillfället - förhoppningsvis så känner hon sig bättre snart så att hon slipper att ha boxvila. Aldrig roligt för ponnyer (eller hästar överhuvudtaget) att behöva att stå inne när de andra är ute i hagen, men om hon ska bli frisk så är det ju det som krävs efter rekommendationer från veterinären. De andra pållarna, Copper och Corky, är å andra sidan i en fin form och helgens ridturer har gått bra - mysigt att vara tillbaka på hästryggen igen efter några veckors uppehåll. Lördagens pass i paddocken var i det regnigaste laget dock - har sällan varit så blöt tidigare, men Copper galopperade glatt på och verkade inte bry sig speciellt mycket om vädret och hade en positiv inställning från början till slut.
 
"Påsklovet" (läs föreläsningsfritt under två veckor) har nu också börjat så under veckan är planen att plugga, plugga och plugga lite mera för att ha tillräckligt material för att börja kunna skriva på uppsatserna som ska vara inne i slutet av terminen, träffa vänner, jobba och fira påsk på gården. Känns som att det kommer att bli en bra vecka!
 
Sylvie satt på sin favoritplats - där hon kan hålla koll på allt som händer och vilka som kommer och går...
 
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow