A summary of 2014

Nu är det bara två dagar kvar av det gamla året och precis som så många andra bloggare så tänkte jag passa på att sammanfatta ett händelserikt 2014 med en lista.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag avslutade mina studier på högskolan i Halmstad i juni och kan nu stolt säga att jag har 60 högskolepoäng i engelska. Under sommaren så blev det jobb på en vårdcentral i närheten och dessutom så gick ju flytten tillbaka till mitt älskade England, där jag började att plugga CMC (Communication, Media and Culture) vid Oxford Brookes University.

Höll du några av dina nyårslöften?
För att vara ärlig så kan jag inte minnas att jag gav några nyårslöften - får kanske göra det inför 2015 istället.

Något speciellt datum du alltid kommer minnas?
28 augusti - enkelbiljett till Heathrow och sedan dagarna efter det då jag och mamma spenderade ett par riktigt härliga semesterdagar i London.

Vilka länder besökte du under 2014?
England (Maj, Augusti-December), Danmark, Norge och såklart också Sverige.

Är det något du saknade 2014 som du vill ha nu 2015?
Om det nya året innehåller mycket av det som jag hade under 2014 och mer därtill så är jag nöjd. 

Vad är det bästa som hänt dig under året som som varit?
Självklart så var fodervärdstiden med favoritponnyn, Boyen, något av det bästa som har hänt under året tillsammans med höstens upplevelser i Oxford. 


Vilket var ditt största misstag?

"Experience is simply the name we give our mistakes" (Oscar Wilde)

Vilket var ditt bästa inköp?
Mitt bästa inköp var väskan till skolan som jag efter många om och men valde efter att ha besökt varenda väskaffär tillsammans med en vän som fick vara smakråd.

Vad spenderade du mest pengar på?
Skolavgifter, resor, hyror och mat = perks of being a student.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkyld är det mest dramatiska som jag varit under året vad det gäller sjukdomar.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2014?
Love Life - John Mamann, All of Me - John Legend, The Hanging Tree - Jennifer Lawrence, I See Fire - Ed Sheeran och Say Something - A Great Big World.

Mådde du bättre eller sämre under 2014 än vad du gjort tidigare år?
Generellt sett så mådde jag bättre under 2014 än tidigare år, då det kändes som att jag hade mycket att se fram emot under året.

 

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Möjligtvis så la jag mer tid i stallet än på skolarbetet vissa veckor, men betygen blev bra ändå och nu såhär i efterhand är jag glad över alla de timmar som jag spenderade med Boyen.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Rent allmänt så kan jag inte komma på något särskilt...

Hur var din julafton?
Min julafton var toppen och firades hemma hos kusinerna tillsammans med majoriteten av släkten. Det bjöds på god mat, fina julklappar, gemenskap och klassiker som Kalle Anka och hans vänner firar jul och Svensson Svensson.

Vilket program har varit det bästa på tv?
Det absolut bästa programmet på tv har varit Downton Abbey som jag har suttit bänkad framöver varje söndag under hösten tillsammans med värdföräldrarna. Downton har allt som jag tycker om - engelsk arkitektur (grand houses), aristokrati, humor, drama och så är det dessutom väldigt välskrivet med många härliga karaktärer, speciellt då Mr Carson (Jim Carter), Mrs Hughes (Phyllis Logan) och the Dowager Countess/Violet Crawley (Maggie Smith).

Vad har varit din mest utseendemässiga förändring?
Utseendemässigt är jag nog mig lik från tidigare år.

Vilken var den bästa boken du läst under året?
Det är svårt att välja då det finns så många bra - men en av de bästa böckerna som jag har läst är "The Remains of the Day" av Kazuo Ishiguro. Tack till min fd. lärare i Fiction (engelskan) som satte upp den här boken på läslistan!

 

Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Min största musikaliska upptäckt är nog inget mer än favoriterna på Spotify - listan fylls på med jämna mellanrum och börjar att bli rätt så lång nu...

Önskade du dig något som du fick?
Önskade mig biljetter till Buckingham Palace inför semestern i huvudstaden och det var en önskan som också gick i uppfyllelse. Så roligt att få besöka palatset och se det på riktigt, både invändigt och utvändigt.

Önskade du dig något som du inte fick?
En vit julafton... Däremot så kom snön dagen efter annandagen, så den önskningen blev nästan uppfylld.

Vilken var årets bästa film?
Svårt att säga vilken som var årets bästa film, men en film som jag verkligen tyckte om var "The Imitation Game" med bland annat Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode och Allen Leech i rollerna.

Vad gjorde du på din födelsedag?
På min födelsedag så var jag först i skolan under dagen då då var Freshers' week och vi skulle ett möte med vår huvudansvariga lärare. På kvällen däremot så blev det mer festligt, då jag åkte ut till gården och blev firad med en födelsedagsmiddag, tårta och sång - en riktigt fin överraskning organiserad av vm.

Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Alla nya människor som jag träffade i samband med flytten, både på Brookes och på fritiden.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
Enkel och bekväm - favoriten är jeans.

Vilken kändis var snyggast?
Jason Hughes har alltid varit min favorit och dessutom så är ju inte heller Matthew Goode är inte helt fel (det är något med britter och korpsvart hår som Ellinor skulle ha sagt...) 

Vem saknade du?
Fina Kitty som tyvärr inte längre finns med bland oss....

Vilken var din bästa månad?
September var helt klart den bästa månaden då det var så mycket nytt på gång med uni, halls, Freshers' week och att man träffade alla i klassen för första gången. Dessutom så spenderade jag en stor del av månaden på gården i det fina vädret och vi hittade på en hel del roliga saker, åkte till både Burghley och Blenheim och tittade på förstklassig fälttävlan. Dessutom så är det också månaden för min födelsedag, gör att den automatiskt blir en favorit.

 

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Lärt mig att vara mer bestämd och säga ifrån redan från början, vad det gäller av mina stökiga flatmates. Men nästa år, då ska jag försöka att vara ännu mer tuff vad det gäller den specifika personen så att denne också hjälper till att hålla ordning och reda.

Beskriv 2014 med fyra ord
Händelserik, upplevelsefylld, intensiv och förändringens år.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
De största händelserna var såklart flytten, men också att bo hemifrån mer permanent (tidigare har det varit under ett års tid, men nu blir det längre) och att vänja sig vid hur ett engelskt universitet fungerar, med strikta deadlines, Harvard referencing och ett annorlunda betygssystem i jämförelse med de svenska.

Vad är dina planer för nästa år?
Mina planer för nästa år att påbörja det nya året med jobb tillsammans med mina favoriter, vovvarna, och såklart också hästarna. Sedan så jag satsa på att plugga ordentligt under vårterminen för att få de betyg som jag siktar mot och att såklart också att hitta ett bra sommarjobb + bostad för nästa akademiska år. 2015 lär bli ett intensivt år, men ett roligt sådant med mycket som händer och sker på alla plan.

En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow