Feels like home

Man är aldrig mer stolt som utomlandsboende svensk än när man besöker IKEA - det företag som startades i en liten by i de småländska skogarna och som sedan har spridit sig över hela världen. Det som är så speciellt med alla IKEA butiker är ju att de ser precis likadana ut oavsett vilket land man befinnner sig i, produktnamnen är på svenska och många saker känns också igen. Något av det absolut bästa med affären i sig förutom möblerna som kan köpas är ju själva resturangdelen och matmarknaden - Swedish Food Market. Under vår tripp till Milton Keynes igår så gick vi all in och köpte med oss en hel del svenska godsaker, från knäckebröd till kex, lösgodis och Marabou mjölkchoklad (250 g x 2 som lär räcka ett tag) - som faktiskt fanns där till vår stora förvåning.
 
Allt som allt så var det en mycket lyckad tripp och det var trevligt att för en kväll vara omkring svensk inredning och maträtter, det vill säga köttbullar med potatismos med brunsås och lingon som smakas som godast just när det äts utomlands.
 
Glädjen som uppstår när man ser skylten efter en timmes resande
 
Vår trerätters middag á la IKEA
 

Det som införskaffades igår - choklad i mängder, Marabou, kakor, Knäckebröd, glas och nyttiga hushållsprylar


Lösgodiset är faktiskt inte från IKEA (även om det säljs där också), utan det är direktimporterade från svenska Maxi. Det dök nämlinge upp ett grönt paket i brevlådan igår från min snälla mamma - ett paket som var fyllt till bredden med lösgodis. Kan inte bli så mycket bättre än så!
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow