Wedding day

En lördag i juli stod skulle kanske ha betytt strålande solsken men som så många gånger förut under den här sommaren stod regnet som spön i backen, men som genom ett under så slutade det faktiskt strax innan vigseln skulle äga rum. Det var nämligen dags för dagen med ett stort D, dagen då kusinen Emily skulle gifta sig med sin Luke. Till vardags bor de också i England, närmare bestämt i närheten av Manchester men bröllopet var planerat att vara i en kyrka i brudens hemstad. Gästerna var släkt och vänner på båda sidor och såklart då också både svenskar och en hel del engelsmän som hade rest över hit för att vara med om denna händelse.
 
Bröllopet och bröllopsdagen i sig blev mycket lyckad och jag tror nog att alla gästerna uppskattade det hela lika mycket. Vigseln förättades på engelska så att alla kunde hänga med och det sjöngs en del vackra psalmer på respektive språk - stämningsfullt minst sagt. Efter stunden i kyrkan så gick alla över till den närliggande festlokalen där det minglades, bjöds på champagne och snittar. Lite senare under eftermiddagen togs de officiella fotona på familj och vänner och sedan var det dags för middagen i den fint dekorerade salongen. Kvällen fortsatte sedan med tal (störst applåder fick brudgummen efter sitt fina tal som delvis också var på svenska, imponerande!), tårta och den första bröllopsdansen signerad brudparet. Festandet fortsatte långt in på natten med dans där alla bjöd upp alla oavsett ålder. Vilken härlig kväll och bröllopsdag i allmänhet!
 
Brudgummen tillsammans med sina best men
 
- Och så kom bruden skridande i sin fina klänning                     - Samling utanför kyrkan efter vigseln
 
Ögonblick från vigseln
 
Vackert par!
 
"Se det snör, se det snöar" eller så kanske det var ris som kastades...
 
De nygifta
 
Mr & Mrs Ralphs
 
Vackra brudbuketten
 
Porträttfotografering tillsammans med den närmaste familjen
 
Och tillsammans med the bridesmaids och the best men som hade varit med och planerat det hela så väl...
 
 Och såhär såg familjen Andersson ut (en viss lillebror är iväg till Japan på äventyr...). Stylingen är gjord av duktiga Ida som snällt ställde upp och hjälpte till.
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow