Out and about in London

Efter att ha spenderat några heldagar i Oxford så var det dags att ta bussen mot London under måndagen. Först var tanken att vi kanske skulle ha åkt dit under helgen, men efter lite funderande så kom vi på att det nog var faktiskt var smartare att åka dit en vardag när det är är mindre folk i rörelse. Inte för att huvudstaden någonsin är folktom men det är en viss skillnad mellan att besöka Oxford Street en lördag eller måndag...
 
Vi hade en riktigt bra dag i London och började morgonen med en promenad genom Hyde Park där vi besökte Winter Wonderland där julstämningen var på topp. Det såldes allt från julpynt, till mat och annat som hör julen till och det var mysigt att gå runt där och kika på allt och känna att nedräkningen till årets bästa högtid har börjat. Efter att ha spenderat någon timme eller så i parken så fortsatte vi ner mot Buckingham Palace och Horse Guards' Parade där kameran gick varm och där tog vi en del turistiga bilder framför sevärdheterna. Lunchade gjorde vi såklart på en pub och det var gott att få lite extra energi i sig inför vår promenad bort till Tower Bridge. Promenaden blev något längre än planerat då vi fick gå några omvägar i och med att de höll på med ombyggnader längs med floden, men ordentligt med motion fick vi verkligen och utsikten över Themsen i skymningen var värd vartenda steg som vi tog på vägen dit. London är vackert även i dagsljus, men under kvällarna när alla byggnader är upplysta så blir staden verkligen magisk!
 
Efter att ha beundrat utsikten en stund så påbörjade vi promenaden tillbaka in mot centrum där vi kollade in utbudet på Regent's och Oxford Street innan vi avslutade dagen med en obligatorisk shoppingtur inne på Primark där vi kom ut med flera välfyllda kassar var. En mycket bra dag på alla sätt och vis!
 
Första stoppet blev i Hyde Park där vi träffade på drottningens svanar
 
Vackra att betrakta på håll
 
Kändes mer som vår än vinter när solen var framme
 
Fina Eva posar framför palatset
 
Klassisk vy över Buckingham Palace
 
Hälsade på hos hästarna
 
På väg mot Tower Bridge i bakgrunden - tur att vi är hurtiga med tanke på vår långa promenad
 
Jag fastnade också på en del bilder
 
Vilken bro och vilket ljus - magiskt
 
Moderna London vs. det historiska
 
Besökte en till mysig julmarknad utanför Tate Modern
 
Sista bilden för dagen
En blogg som drivs av en positiv tjej f.92 som har ett stort intresse för hästar, hundar, fotografering och framförallt det som har med England och den brittiska kulturen att göra.

Min förkärlek för landet i sig gjorde att flyttade dit i augusti 2012 för att jobba som au pair för en härlig familj och då också ha möjligheten att uppleva det engelska livet på nära håll. Efter ett år som au pair var jag redo för nästa steg - att börja plugga, först i två terminer på svensk mark innan jag året därefter flyttade tillbaka till Oxford för vidare studier. Studentlivet varvas under helgerna med häst och hundliv på landsbygden - the best of both worlds.

Följ gärna mitt äventyr här på bloggen!

Follow